Sunday, August 2, 2009

Nytt fra Lad Prao

Vi har allerede vært hjemme i over to uker og tenkte dere skulle få et innblikk i hverdagen vår igjen. Be ble ferdig med jobben hos Gap samtidig som vi kom hjem så vi har vært mye sammen- og det har vært veldig fint. Han hadde en tur til Chiang Mai eneste i forbindelse med en liten gutt (Banut) som Faa lang fon hjelper. Jeg begynte å jobbe igjen nesten med en gang og det var fint det også. Her kommer noen bilder. Bilde ovenfra er fra Gin Lom Chom Sapahan. Det er en veldig koslig restaurant ved elva, der har de god mat og der har vi masse gode minner fra. Vi har to sluttere i familien. Thanan er sluttet med morsmelk og har taklet sluttingen veldig bra. Han drikker istedenfor morsmelk masse vann- som på bildet over, melk, yougurtmelk, soyamelk og egentlig det meste han får tilgang på. Be har sluttet å røyke :-) . Gjett om kona er stolt av han! Han har røyket siden han var 12 år og har prøvd å slutte noen ganger før- men vi er optimistiske likevel vi... Han har tett oppfølging av lege og spiser tabletter som denne legen gir han. Ikke er han sur og gretten heller. Jeg har begynt å engasjere meg i søndagskolen siden sist. Jeg såg et behov for å dele opp søndagskolen siden vi er så mange (noe vi selvfølgelig gleder oss stort over) og siden de små, blant annet mine håpefulle, forstyrrer undervisningen. Da jeg tok det opp med hun som har hovedansvaret for søndagskolen- Prani, så var hun helt enig. Så nå har jeg og to andre ansvar for de minste barna og tre andre ansvar for de største. Vi søndagskolelærere hadde møte i dag og ble enige om at vi starter dagen med felles samling for alle- med sang og bønn, og så deler vi gruppen opp.
Av og til så har vi noen veldig koslige kvelder hjemme hos oss, for et par dager siden så hadde vi en av de. Vi hadde noen venner på besøk blant annet Gap (bildet over). Be hadde laget knallgoe middag, vi hadde god drikke, fin musikk, levende lys, deilig temperatur og god stemning. Gap fikk en lue som min gode venninne Gunvor har strikket og da hun hadde laget like til Chalom og Thanan så måtte vi jo bare ta et bilde- så her er bilde av reggea gutta. Tusen takk Gunvor.
Veronica (italia/thai) har inntatt gjesterommet sammen med kjæresten Liam (canada). Liam er her bare for noen dager, mens Veronica skal vist være her en stund. Hun ønsker å jobbe som sanger og håper å finne på noe å gjøre her i Bangkok- Be skal hjelpe henne. Hun jammet med T-bone to ganger i helga (en gang med ca 1000 tilhører). Jeg hørte henne på Saxophone den ene av dagene og hun er bare knallflink- nydelig stemme og kjempeutstråling. Så hun bør lykkes. Utrolig søt jente. Mens hun er her så skal hun hjelpe å undervise kunst på Lovsangshjemmet. Første gang hun var med der var det minst 50 barn innom og kun tre voksne- så hun fikk en pang start.Og så er det kommet noen flere i andegården. To ender fikk unger samtidig, så nå har vi 20 nydelige andunger som går rundt der nede. Nå har Be sagt at vi har nok ender og fra nå av skal vi spise eggene (det var derfor vi fikk ender i utgangspunktet)
Og så kom Banut på besøk. Veldig kjekt for oss alle å hilse på han. Han skal opereres her i Bangkok i nær fremtid. En kjempesøt, aktiv og blid gutt. Chalom og Thanan nektet å spise frokost sammen med oss, de skulle spise med Banut.

1 comment:

Solveig Meling Johannessen said...

Veldig fint å høre nytt fra fra Bangkok. Vi nyter ferien ennå en liten stund på Sørlandet. Sees snart.