Monday, April 14, 2008

Godt nyttår

I disse dager feirer vi det thailandske nyttår- Songkran. Vannfestivalen kalles den også. Det er nå på sitt varmeste og derfor benytter mange thaier å feire dagene med å delta i "verdens største vannkrig". Voksne og barn står utenfor husene sine, langs veier eller de sitter på lasteplan og spruter vann på folk som går forbi eller kjører forbi. Ved å hive vann på andre så lykkeønsker du de, det var iallfall det som var den opprinnelige tanken med det å sprute vann. Søster til Be er flink til å holde tradisjoner ved like og hver Songkran så drar de til foreldrene sine og heller vann på de og lykkeønsker de, og så heller foreldrene vann på de og lykkeønsker de. Siden foreldrene til Be er her hos oss mens Be er borte, så kom de hjem til oss for å gjøre dette. Vi ønsker selvfølgelig at våre gutter også skal være med på dette. Her ser dere de helle vann på bestemor og bestefar, og motta lykkeønskninger fra de.
Her ser dere besteforeldrene sittende på stol, søster til Be holder Chalom og mannen hennes og datteren deres- Yåk sitter ved siden av.

De har hatt blomster i vannet slik at det lukter godt. Helt til slutt så tar en godluktende talkum på hverandre- se bildet øverst.
Og så var det Thanan sin tur...

No comments: